Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική Κοινωνία Τι συμβαίνει με τους διασώστες σε αναστολή του ΕΚΑΒ;

Τι συμβαίνει με τους διασώστες σε αναστολή του ΕΚΑΒ;

Οι υγειονομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ, δεν πληρώνονται ούτε 1 ευρώ, δεν έχουν ασφάλιση, ούτε δικαίωμα να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, λόγω της αναστολής εργασίας.

Η αναστολή εργασίας, υπήρχε μέχρι πρότινος για κακουργήματα, όμως η κυβέρνηση το εφάρμοσε ως εκδικητική και εκβιαστική πολιτική, προς τους διασώστες και υγειονομικούς του ΕΚΑΒ.

Όσοι εξ αυτών δεν εμβολιάστηκαν , πάρα την φυσική ανοσία, που απέκτησαν, τέθηκαν σε αναστολή εργασίας. Διότι σύμφωνα με την κυβέρνηση αρνήθηκαν την εμβολιακή ανοσία. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν τους απολύει και τους κρατάει σε αναστολή, για να μην πληρώσει τις αποζημιώσεις.

Η αναστολή εργασίας, πάρα τις διαμαρτυρίες ξεκίνησε από 1/9/21 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Τα αποτελέσματα αυτής της απάνθρωπης απόφασης, είναι όσοι δεν λύγισαν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης να μην μπορούν να συνεισφέρουν ενεργά οικονομικά τις οικογένειες τους, γιατί ως δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα. Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι να αναγκάζονται να κάνουν μαύρα μεροκάματα προκειμένου να επιβιώσουν.

Οι μήνες περνάνε χωρίς δικαίωμα στην εργασία

Όταν οι διασώστες σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, είναι ήδη σε έλλειψη, είναι αισχρό να έχουν τους ανθρώπους σε αναστολή. Οι διασώστες που είναι μόνιμοι, πολλές φόρες αναγκάζονται να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος των αδειών τους, αλλά και να κάνουν διπλοβάρδιες.

Αρκετοί συνδημότες μας δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή, διότι δεν έτυχαν τάχιστης αντιμετώπισης τα κρίσιμα λίγα λεπτά μετά από κάποιο καρδιακό ή άλλο επεισόδιο ή τροχαίο. Γιαυτό δεν φταίνε, οι άνθρωποι που δουλεύουν στο ΕΚΑΒ, αλλά η μη επαρκή στελέχωση και η Έλλειψη ασθενοφόρων.

Η άδικη και τιμωρητική αντιμετώπιση εκ μέρους της Κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Όσοι θέλετε να στηρίξετε τους διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στη λαχειοφόρο αγορά, επικοινωνήστε μαζί τους στην σελίδα  ΕΚΑΒ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ .

Μαρίλη Μπουφίδου
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, άστο για αύριο!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments