Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική Αποψεις Τι από τα δυο είναι όντως προκλητικό;

Τι από τα δυο είναι όντως προκλητικό;

Σίγουρα θα έχετε βρεθεί μπροστά σε αυτή την άποψη:

Μας έχουν κουράσει αυτοί οι γκέι με τα Pride τους, τι τα θέλουν, δεν μας νοιάζει τι κάνουν στο κρεβάτι τους, ΑΣΕ που κατηγοριοποιούν από μόνοι τους εαυτούς τους ως κάτι ξεχωριστό και αυτό είναι ρατσιστικό. Ξεπερνούν τα όρια…

Τι απαντάμε:

Ο περισσότερος κόσμος που είναι πολύ ή λιγότερο ομοφοβικός, δεν έχει ιδέα τα μαρτύρια που έχει περάσει η κοινότητα και δεν τους ενδιαφέρει και να μάθουν.  Αν όντως δεν ενδιαφέρει κανένα τι κάνουν τα άλλα άτομα στο κρεβάτι τους, δεν θα υπήρχε ομοφοβία, κουτσομπολιό και ο κίτρινος τύπος.

Επίσης η φράση «…μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του» είναι το λιγότερο λανθασμένη. Δεν είναι μόνο ένα κρεβάτι, είναι πολλά περισσότερα. Την ομοφυλοφιλία δεν την αντιπροσωπεύει απλά η λέξη κρεβάτι, αλλά η αγάπη, η συντροφικότητα, η καθημερινότητα και η οικογένεια!

Μία τεράστια κοινότητα θα γιορτάζει το δικαίωμά της να νιώθει περήφανη για την αυθεντικότητά της και αυτό ενοχλεί.

Το Pride δεν πιάνει μόνο τα γκέι άτομα, είναι και τα τρανς άτομα, οι λεσβίες/τα λεσβία, τα non binary άτομα και άλλα τόσα περιθωριοποιημένα άτομα που η κοινωνία δεν δέχεται την ύπαρξή τους. Είμαστε και εμείς που θέλουμε την ισότητα, την αποδοχή και όχι να είναι οι συνάνθρωποί μας κλειδωμένοι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Θέλουμε ορατότητα, χρώματα και γκλίτερ για όλα μας. Ο σκοταδισμός και ο φόβος για αυτό που κάποιοι θεωρούν μη φυσιολογικό, μας τα στέρησε!

Επίσης, γιατί ένας straight να εκφέρει άποψη για το πώς θα διαδηλώσει για τα δικαιώματά της η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα;

Η πορεία υπερηφάνειας είναι ένα κάλεσμα. Αν δεν σου αρέσει ο σκοπός ή η διοργάνωση, απλά δεν πας. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι η στρατιωτική παρέλαση. Αρκετός κόσμος δεν επιθυμεί να βλέπει όπλα και γι’αυτό δεν την παρακολουθεί.

Το μεγαλύτερο επιχείρημα των ομοφοβικών είναι ότι δηλώσεις μίσους τύπου Αμβροσίου είναι γελοίες και δεν πρέπει να τις παίρνουμε στα σοβαρά, ότι ο Δυτικός πολιτισμός αποδέχεται την ομοφυλοφιλία, άρα γιατί κάνετε παρελάσεις.

Αγαπητέ ομοφοβικέ, δεν είναι κανένα μας, ΛΟΑΤΚΙ+ ή μη, υποχρεωμένο να κάνει τα στραβά μάτια όταν βιώνει στην καθημερινότητά του διακρίσεις, bullying, απειλές και υποτιμητικά βλέμματα. Αυτό το κόσμο που εσείς φτιάξατε και συντηρείτε, θέλουμε να τον αλλάξουμε. Κάνουμε παρέλαση γιατί είναι ο τρόπος να σας δώσουμε το μήνυμα ότι βγήκαμε από τις τρύπες που μας κλείσατε και είμαστε εδώ, στο φως, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου να σας μάθουμε ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία.

Μαρίλη Μπουφίδου
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, άστο για αύριο!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments