Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική Ψυχαγωγία Κινηματογράφος Smile:Το σατανικό χαμόγελο που θα σε στοιχειώσει για παραπάνω από ένα βράδυ

Smile:Το σατανικό χαμόγελο που θα σε στοιχειώσει για παραπάνω από ένα βράδυ

SMILE (2022)

Είδος: Τρόμος

Του Parker Finn

Με τους: Sosie Bacon, 

Jesse T. Usher και Kyle Gallner

Βαθμολογία:

⭐⭐⭐️1/2

Υπόθεση:

Ύστερα από μια ακραία και τραυματική εμπειρία με μια ασθενή, μια έμπειρη ψυχίατρος βιώνει μια σειρά από τρομακτικά συμβάντα, τα οποία διαταράσσουν την πνευματική της διαύγεια.

Κριτική:

  Σε μια εποχή όπου οι horror ταινίες γίνονται ολοένα και λιγότερο τρομακτικές, ο Parker Finn (στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο παρακαλώ), παραδίδει μαθήματα κινηματογραφικής ευρεσιτεχνίας. 

  Χωρίς να πρωτοτυπεί ή να έχει στην διάθεση του ένα σενάριο ικανό να σου «ανατινάξει» τον εγκέφαλο, εκμεταλλεύεται ότι σκηνοθετικό και τεχνικό τρικ κρύβει στην φαρέτρα του και κάνει την ταινία να λειτουργήσει.

  Τα πάντα όσον αφορά την πλοκή και την υφολογία μοιάζουν οικεία, ωστόσο ο τρόπος που επιλέγει να παρουσιάσει τις ιδέες του, είναι επιβλητικός και σε σημεία υποβλητικός.

  Η Sosie Bacon που «κουβαλάει» υποκριτικά την ταινία στις πλάτες της, δίνοντας το κάτι παραπάνω από την μέση πρωταγωνίστρια μιας τυπικής ιστορίας τρόμου, σε συνδυασμό με μερικές εφιαλτικές σεκάνς και κάποια αριστοτεχνικά jump scares, εντάσσουν το Smile στην λίστα με τις πιο αποτελεσματικές, ως προς την μετάδοση τρόμου, horror ταινίες των τελευταίων ετών. Must see. 

Βαθμολογία στο IMDb

69/100 Βασισμένη σε 3.300 Ψήφους

Βαθμολογία στο Metacritic

68/100 Βασισμένη σε 25 Κριτικές

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments