υπογραφουν τα κοριτσια της κλειδαροτρυπας Μαρίλη Και Μαιρη
Δεν θέλουμε λουλούδια, θέλουμε ισότητα και καμία άλλη δολοφονημένη!
Τι έγινε στις 8 Μαρτίου 1857
Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως ημέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857, από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες. Η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε βίαια το πλήθος των λευκοντυμένων γυναικών, όμως το εργατικό κίνημα είχε ήδη γεννηθεί.
Τι είναι για εμάς η μέρα της γυναίκας;
H μέρα της γυναίκας δεν είναι αφορμή για να της δείξουμε στοργή και αγάπη, ούτε για να την χλευάσουμε με υποτιμητικά σχόλια και εικόνες που βλέπουμε στα social media.
Η διεθνή ημέρα της γυναίκας έχει διεκδικητικό και πολιτικό χαρακτήρα. Δεν είναι μια ακομα ευκαιρία για να δείξεις την πατριαρχική σου υπεροχή πάνω στην γυναικά σου, χαρίζοντας της γλυκανάλατα δώρα.
Αγαπητέ άντρα αν άμα την αγαπάς την θέλεις ίση με εσένα.
Χρόνια πολλά σε εσένα
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Στις φεμινίστριες μαχήτριες και μη, σε αυτές που γεννήθηκαν σε λάθος σώμα και έκαναν επαναπροσδιορισμό φύλου. Στις ηρωίδες του καρκίνου και κάθε αρρώστιας. Στις κακοποιημένες γυναίκες, στις καταπιεσμένες.
Στις γυναίκες όλου του κόσμου, κάθε θρησκείας, με μαντήλα ή χωρίς! Σε αυτές με τα παραπάνω η με τα λιγότερα κιλά. Στις γυναίκες που ασκούν το επάγγελμα της σεξεργασίας.
Στις νοικοκυρές και στις γυναίκες καριέρας! Στις μητέρες, στις μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους. Στις γυναίκες που δεν θέλουν να κάνουν παιδιά, στις γυναίκες που θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και στις γυναίκες που προχώρησαν σε αμβλώσεις.
Σε όλες τις γυναίκες που είναι τον τελευταίο χρόνο στην πρώτη γραμμή. Χρόνια πολλά σε όλες μας.
Είμαστε Όλα μαζί με τις γυναίκες και όλες τις θηλυκότητες στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς έμφυλες διακρίσεις, δεν είναι γιορτή, είναι μέρα μνήμης και τιμής, για τις υφάντρες και τις εργάτριες που απήργησαν και διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους.
Ααα και κάτι τελευταίο…
Αυτή η εικόνα είναι προσβλητική και όχι κολακευτική, μην την κοινοποιήσεις και φέτος!