Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική #MeToo Προσπάθησε άγνωστος να με βιάσει έξω από το σπίτι μου Θεσσαλονίκη

Προσπάθησε άγνωστος να με βιάσει έξω από το σπίτι μου Θεσσαλονίκη

Προσπάθησε ένας άγνωστος να με βιάσει έξω από το σπίτι μου Θεσσαλονίκη, στις 5:30 το πρωί. Κατεβαίνω από το λεωφορείο και περπατάω προς το σπίτι μου που είναι πέντε λεπτά απόσταση…

Ένας τύπος με ακολουθεί και ενστικτωδώς επιταχύνω το βήμα μου. Μόλις έχω φτάσει στην πολυκατοικία μου, με τα κλειδιά στο χέρι, βλέπω την σκιά του να με πλησιάζει επικίνδυνα.

Προσπάθησε μάλλον να με πιάσει τον κώλο, ίσως για να με χουφτώσει ή να με σηκώσει στους ώμους του γιατί έβαλε το ένα χέρι του ανάμεσα από τα πόδια μου.

Δεν ξέρω, δεν μπόρεσα να καταλάβω…

Αντέδρασα κατευθείαν, προβάλλοντας τα κλειδιά μου προς το μέρος του και φώναξα: Τι πας να κάνεις ρε μαλάκα; Είσαι Μαλάκας; Έχει κάμερες εδώ!

Αυτός έφυγε βρίζοντας και εγώ μπήκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα στην πολυκατοικία μου. Δεν έχει κάμερες αλλά ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό με αντικρισμα το παρομοίο σκηνικό στην Νέα Σμυρνη.

Το πρώτο πράγμα που έκανα…

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στείλω σε ηχητικά μηνύματα, τι ακριβώς έγινε στις δύο κολλητές μου, ώστε να το συνειδητοποιήσω και εγώ η ίδια.

Για μια ώρα καθόμουν στην σκάλα της πολυκατοικίας και σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε αυτός ο τύπος να με είχε βιάσει…

Η δεύτερη σκέψη που έκανα, ήταν ότι ακούμε και γράφουμε πολλές φορές για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις αλλά πρώτη φορά έγινε σε εμένα. Πρώτη φορά ένιωσα τον κίνδυνο και το σοκ που σου αφήνει αυτή η εμπειρία στην ψυχολογία σου.

Σκέφτηκα τα θύματα βιασμού, πόσο τρομαγμένα και μόνα νιώθουν μετά την επίθεση και φοβούνται για τη αντίδραση των κοντινών τους ανθρώπων.

Τώρα πού είπα για αντίδραση, ένα τοξικό άτομο της ζωής μου ήταν ξύπνιο και με ρώτησε γιατί είμαι σαν άσπρη σαν το πανί.

Είπα τι είχε συμβεί και άκουσα:

-Εεε φυσικά τέτοια ώρα που γυρνάς και με τέτοια ρούχα τι να κάνει και ο άλλος ερεθιστικέ! Καλύτερα μην ξανάβγεις νύχτα!

“Ξέρασε” το στόμα αυτού του ανθρώπου ότι χειρότερο θα μπορούσε να πει κάποιος σε ένα άτομο που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση.

Φυσικά εξήγησα για ποιους λόγους είναι απαράδεκτα αυτά που ξεστόμισε.

Δε το κατάλαβε…

Κορίτσια προσοχή

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Ιπποκράτειου στην Θεσσαλονίκη. Ήταν κάτω τον 30, σχετικά γυμνασμένος, με αθλητικά ρούχα. Το πρόσωπο του δεν κατάφερα να το δω.

Υστερόγραφο

Μετά από αυτό ,θα συνεχίσω να φοράω μίνι φορέματα,να γυρνάω σπίτι 5 το πρωί, απλά θα ψάξω βίντεο στο ίντερνετ αυτοάμυνας.

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments