Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική #VeganLife Πόσο αθώος είναι ο ορός σαλιγκαριού;

Πόσο αθώος είναι ο ορός σαλιγκαριού;

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η Μαρία-Αγγελική Ανδριοπούλου


 Μία από τις πιο σκληρές τάσεις ομορφιάς αυτή τη στιγμή είναι η χρήση βλέννας σαλιγκαριού σε κρέμες και λοσιόν για το δέρμα.

Εξέλιξη

Είναι η οργή στην Κορέα εδώ και χρόνια, και τώρα ορισμένα προϊόντα στις ΗΠΑ προωθούν τη γλίτσα σαλιγκαριού ως ενισχυτικό ομορφιάς. Η δυνατότητα της γλίτσας σαλιγκαριού – γνωστής ως βλεννίνη – παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από κτηνοτρόφους στη Χιλή τη δεκαετία του 1980, οι οποίοι θαύμασαν με το πόσο μαλακά έγιναν τα χέρια τους μετά το χειρισμό των ζώων. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ως συστατικό σε κορεατικά και αμερικανικά προϊόντα ομορφιάς, με κρέμες και ορούς σαλιγκαριών που υπόσχονται να αντισταθμίσουν τη γήρανση και να δώσουν στο δέρμα μια υγιή λάμψη.

Μην ξεγελιόμαστε. Μερικοί αγρότες τοποθετούν τα σαλιγκάρια τους σε ατμόλουτρο. Άλλοι αγρότες Καθαρίζουν τα σαλιγκάρια και μετά τα τοποθετούν σε σκοτεινό δωμάτιο για 30 λεπτά. Σε αυτή τη χαλαρή κατάσταση, τα σαλιγκάρια περιφέρονται πάνω από ένα δίχτυ ή πλέγμα, το οποίο διεγείρει την παραγωγή και την απέκκριση βλεννίνης. Ακριβώς όπως η βλεννίνη του σασαλιγκαριογια παράδειγμα το δηλητήριο της μέλισσας είναι ένα απέκκριμα, το οποίο απελευθερώνεται από το κεντρί της μέλισσας όταν αισθάνεται ότι απειλείται.

Γιατί εκκρίνει βλεννίνη το σαλιγκάρι ;

Το σαλιγκάρι εκκρίνει βλέννα για τρεις λόγους, για να κινηθεί, όταν αγχώνεται (με μικρό ρυθμό παραγωγής) και όταν νιώθει απόλαυση (σε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό παραγωγής). Τα σαλιγκάρια που χρησιμοποιούνται για μακιγιάζ συνήθως περνούν τη ζωή τους σε αιχμαλωσία σε φάρμες σαλιγκαριών, όπου περιορίζονται σε κουτιά και συχνά κρατούνται εγκλωβισμένα πίσω από ηλεκτρικούς φράχτες που τους σοκάρουν αν προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Τα σαλιγκάρια παράγουν λάσπη ως τρόπο για να προστατεύσουν το σώμα τους από βλάβες. Προκειμένου οι αγρότες να βγάλουν τη λάσπη,«αναταράσσονται» και αγχώνουν τα σαλιγκάρια χρησιμοποιώντας αλάτι, το οποίο είναι γνωστό ότι τους βλάπτει, ή λιμοκτονούν τα σαλιγκάρια για να τους κάνει να απελευθερώσουν περισσότερη βλέννα. Καμία ψυχραιμία, παιδιά. Πολλοί αγρότες και εταιρείες θέλουν οι καταναλωτές να πιστεύουν ότι κανένα ζώο δεν έπαθε ζημιά κατά τη συλλογή της λάσπης, αλλά η διαδικασία περιγράφεται ως « μηχανική πίεση » στα σαλιγκάρια που ακούγεται αρκετά επιβλαβές, σωστά; Για να μην αναφέρουμε ότι οποιοδήποτε ζώο κρατείται σε αιχμαλωσία και χρησιμοποιείται για σκοπούς που δεν είναι δικοί τους (όπως αυτοί που συλλέγονται σε αυτές τις φάρμες) εκφοβίζονται. Το ακόμη πιο χονδροειδές είναι ότι καθώς συλλέγεται η λάσπη, λαμβάνεται ένα μείγμα βλέννας και περιττωμάτων.

Από την δημιουργία των μυϊκών συσπάσεων προκαλούνται ερεθισμοί των αδένων των επιδερμικών κυττάρων που απαντώνται στο σύνολο του μυώδη πόδα του σαλιγκαριού και των βλεννογόνων αδένων που περιέχει το παχύ δέρμα στο πίσω μέρος, στις πλευρές του σώματος του ζώου. Η εκκρινόμενη βλέννα ελευθερώνεται και κυκλοφορεί από αυλάκια ανάμεσα από τα φυμάτια -μικρά εξογκώματα στο δέρμα-, εξαπλώνεται και κυκλοφορεί σε όλο το σώμα του σαλιγκαριού. Αυτή η διαδικασία εκτελείται υπό ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες, που διεγείρουν την έκκριση των αδένων. Η τεχνική που εφαρμόζεται, στηρίζεται στην ενεργοποίηση των μυών του ζώου και τον των αδένων.

Δεν υπάρχει τίποτα όμορφο στο να εκτρέφεις σαλιγκάρια με μοναδικό σκοπό να τα χρησιμοποιείς στη ρουτίνα ομορφιάς κάποιου ή να τα εκφοβίζεις για να φτάσει στο slime του.

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments