Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική #VeganLife Mink Lashes και cruelty free δεν πάνε μαζί

Mink Lashes και cruelty free δεν πάνε μαζί

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η Μαρία-Αγγελική Ανδριοπούλου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες, οι βλεφαρίδες βιζόν (mink) έχουν γίνει δημοφιλείς. Είναι γούνα βιζόν που έχει ξυριστεί από το σώμα ενός βιζόν (είτε αμέσως πριν είτε αμέσως μετά τη θανάτωση του ζώου σε μια φάρμα γουναρικών) και στη συνέχεια κολλούνται σε κλωστές στις βλεφαρίδες ενός ανθρώπου για μια «γεμάτη και πιο παχιά» εμφάνιση.

MARKETING

Οι βλεφαρίδες βιζόν πωλούνται συχνά ως «100% cruelty free» ή «συλλέγονται με ασφάλεια από φάρμα ελεύθερης βοσκής» ή ακόμη και «λαμβάνονται μόνο μετά το βούρτσισμα των βιζόν» για να αποκτήσουν τα μαλλιά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των βλεφαρίδων.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 Στην πραγματικότητα, όμως, τα μινκ περιορίζονται σε μικρά, καταθλιπτικά, στενά συρμάτινα κλουβιά σε εξαιρετικά ανθυγιεινές συνθήκες.  

Είναι τα πιο κοινά εκτρεφόμενα γουνοφόρα ζώα στον κόσμο. Εκτρέφονται και σφάζονται σε γουνοφάρμες γύρω από τον κόσμο για τη γούνα τους, και οι αγρότες τους σκοτώνουν συχνά σε θαλάμους αερίων ή δηλητηρίαση. Εάν αγοράσετε ένα γούνινο παλτό από βιζόν ή ένα σετ βλεφαρίδων από βιζόν, υποστηρίζετε μια βιομηχανία στην οποία τα ζώα υπομένουν τεράστιο φόβο, άγχος, ασθένειες, παράσιτα και άλλες σωματικές και ψυχολογικές δυσκολίες από τον έντονο εγκλεισμό τους. Στο φυσικό τους περιβάλλον, τα μινκ μπορούν να ταξιδέψουν πολλά μίλια σε μια μέρα.


ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Υπάρχουν εναλλακτικές vegan/cruelty free βλεφαρίδες από συνθετικές τρίχες ή και οι λεγόμενες faux mink lashes οι οποίες είναι πολύ διαδεδομένες. Δεν προέρχονται από ζωάκια αλλά ονομάζονται έτσι λόγω του ότι μοιάζουν πολύ με την ποιότητα από τις ζωικές βλεφαρίδες. Ως καταναλωτές είναι στο χέρι μας να μην υποστηρίζουμε τέτοιες βάρβαρες επιχειρήσεις, όλα αυτά είναι αποτελέσματα των επιλογών μας από τα χρήματά μας.

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments