Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική Ψυχαγωγία Κινηματογράφος M3gan: Μια εξαιρετικά διασκεδαστική κωμωδία-τρόμου

M3gan: Μια εξαιρετικά διασκεδαστική κωμωδία-τρόμου

M3GAN (2022)Είδος: Τρόμος/Επιστημονική Φαντασία Του Gerard JohnstoneΜε τους: Allison Williams, Violet McGraw και Ronny Chieng
Βαθμολογία:⭐⭐⭐

Υπόθεση:Επιστήμονας της ρομποτικής, η Τζέμα γίνεται ξαφνικά η κηδεμόνας της ορφανής οκτάχρονης ανιψιάς της Κέιντι. Αποφασίζει να της χαρίσει την M3gan, μια κούκλα τεχνητής νοημοσύνης η οποία αρχίζει να παίρνει τις δικές της, επικίνδυνες αποφάσεις.

Κριτική:  Προς έκπληξη όλων, η Megan δεν είναι ακόμη μια ταινία chucky ή ακόμη ένα generic sci-fi horror όπου η τεχνητή νοημοσύνη τα «παίρνει στο κρανίο» (εντάξει το δεύτερο συμβαίνει λίγο, αλλά τουλάχιστον όχι εντελώς αδικαιολόγητα).  Το κλειδί για να δουλέψει η ταινία, είναι η αναγνώριση του ύφους και του τόνου που θέλει να έχει. Ναι μέν πρόκειται για ταινία τρόμου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και δεν θα έπρεπε κιόλας. Όπου χρειάζεται η M3gan είναι απειλητική και όποτε χρειάζεται είναι αστεία με τον πιο slapstick τρόπο.  

Happy death Day/Freaky/Scream και πολλές άλλες πρόσφατες απόπειρες των τελευταίων ετών, έχουν αποδείξει άλλωστε πως η σοβαροφάνεια δεν είναι μονόδρομος ακόμη και στο horror είδος. Συν τοις άλλοις ο Johnstone πέραν από το όποιο gore και τα όποια jumpscares συμπεριλαμβάνει στην αφήγηση, έχει και κάτι διάτρητο να πει.  

Η M3gan αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο του γονέα/κηδεμόνα να χάσει τον ρόλο του από μια εικονική φιγούρα που είναι σχεδιασμένη για να είναι πάντα εκεί για το παιδί, την ίδια ώρα που ο ίδιος δεν μπορεί να κουμαντάρει την ίδια του την ζωή.  

Μην παρεξηγηθώ, δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι η ταινία έχει κάποιο απίστευτο βάθος, αλλά τουλάχιστον έχει μια κεντρική ιδέα και την ακολουθεί πιστά και έχει και την εξαιρετική Alison Williams (Get Out) να δίνει τον απαραίτητο δραματικό τόνο όποτε χρειάζεται.  

Εν ολίγοις, πρόκειται για μια αρκετά διασκεδαστική ταινία, που εμβαθύνει στις θεματικές της, τόσο-όσο, ώστε να κάνει τους θεατές να πούνε και δύο κουβέντες παραπάνω για αυτήν μόλις περάσουν το κατώφλι, πράγμα καθόλου αυτονόητο για τον σύγχρονο αμερικάνικο τρόμο.

Βαθμολογία στο IMDb67/100 Βασισμένη σε 6.100 Ψήφους

Βαθμολογία στο Metacritic72/100 Βασισμένη σε 40 Κριτικές

-Box Office: 12.000.000,00 $-Box Office: 45.033.000,00 $

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments