Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική Αποψεις Για τις ημέρες που νιώθεις μοναξιά...

Για τις ημέρες που νιώθεις μοναξιά…

Είναι οκ κάποιες φορές να μην είσαι οκ.

Υπάρχουν κάποιες μέρες που δεν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, όλα φαίνονται μαύρα, μας πλημμυρίζει η απαισιοδοξία και δεν έχουμε ιδέα γιατί όλα πάνε τόσο στραβά.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται συνέχεια όπως τα θέλουμε και είναι λογικό να πέφτουμε συναισθηματικά. Μπορεί να τρώμε απανωτές απορρίψεις από τα άτομα που θέλουμε ερωτικά, η δουλειά να μην πηγαίνει καλά, η υγεία μας ή των δικών μας ανθρώπων να περνάει κρίση, να αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα… Δυσκολίες της ζωής τις οποίες όλα μας πάνω κάτω περνάμε και που μας προκαλούν μια μελαγχολία.

Όταν συμβαίνει αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ένα βήμα πριν την κατάθλιψη, αλλά ότι πρέπει να κοιτάξεις πιο πολύ το εαυτό σου και από μόνη της η ζωή θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια ακριβώς είναι η ρίζα των προβλημάτων. Πάνω από όλα, όμως, μάθε να σε φροντίζεις.

Δεν ξέρω ποιο πρέπει να το ακούσει, αλλά δεν φταις εσύ

Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε το πόσο οι φόβοι και οι ανασφάλειες των άλλων ανθρώπων επηρεάζουν τις καταστάσεις που ζούμε. Ψάχνουμε να βρούμε το λάθος σ΄εμάς, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι μπορεί απλά να μην φταίμε σε κάτι και ό,τι έγινε ήταν απλά έτσι γραφτό να γίνει. Ποιο το νόημα να στεναχωρούμαστε για κάτι που δεν είναι όντως στο χέρι μας να αλλάξουμε;

Και…

Τι κάνουμε όταν πάνε όλα στραβά;

Κοιτάμε το εαυτό μας και μας φροντίζουμε. Στην πράξη δεν είναι το ίδιο εύκολο όσο ακούγεται, αλλά υπάρχουν τρόποι.

Νιώθεις χαζό; Μπορείς να διαβάσεις πάνω σε ό,τι νιώθεις ότι δεν τα πας τόσο καλά.
Νιώθεις άσχημα με την εμφάνισή σου; Μπορείς να αρχίσεις γυμναστική ή να πειραματιστείς με το στυλ σου.
Νιώθεις πλήξη; Δοκίμασε κάποια καινούργια δραστηριότητα ή κάνε κάτι που πάντα ήθελες και δεν τολμούσες, κάν΄το ακόμη και μόνο σου.

Η αλήθεια είναι ότι όταν νιώθουμε ότι πιάσαμε πάτο, δεν είναι κακό να ζητάμε βοήθεια από τα κοντινά μας πρόσωπα. Όμως, μόνο εμείς μπορούμε να σηκώσουμε το εαυτό μας και να το βγάλουμε από αυτήν την ζοφερή κατάσταση.

Το ταξίδι προς το δρόμο της αυτοβελτίωσης είναι δύσκολο και θέλει χρόνο. Πολλές φορές θα νιώσεις ότι κανείς πισωγυρίσματα και θες να τα παρατήσεις. Παρόλα αυτά, κρατήσου και μην το κάνεις… αλλά ακόμα κι αν τα πράγματα φτάσουν σε ένα ψυχο-συναισθηματικά κρίσιμο σημείο φρόντισε να έχεις αφήσει ένα σκοινί στην άκρη για να βγεις από΄κεί.

Μοναξιά νιώθουμε όλα μας. Δεν είναι κακό να βουλιάζεις κάποιες φορές στις φρίκες σου, κακό είναι να επικρατεί μέσα σου η πεποίθηση ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ να βγεις από αυτήν την δύσκολη κατάσταση και ότι δεν θα αλλάξεις τα πράγματα για το καλύτερο.

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα στην ζωή σου, να βελτιώσεις το εαυτό σου και την καθημερινότητά σου, αρκεί να σε δεις κατάματα σε έναν καθρέφτη και να αποδεχτείς αυτό που είσαι. Μετά σταμάτησε να αφήνεις τα άλλα άτομα να σε επηρεάζουν και θα έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα προς την πνευματική σου αφύπνιση.

Καλό ταξίδι!!

Ο προορισμός υπάρχει και θα τον βρεις.

Μαρίλη Μπουφίδου
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, άστο για αύριο!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments