Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική Αποψεις Δεν συμφέρει να ψηφίσεις ΝΔ αν ανήκεις στην μεσαία τάξη

Δεν συμφέρει να ψηφίσεις ΝΔ αν ανήκεις στην μεσαία τάξη

«Αν εγώ και ο εργάτης μου ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα, τότε ο ένας από τους δυο μας είναι ηλίθιος».

Πότε μου δεν κατάλαβα την ύπαρξη της «λαϊκής δεξιάς» και πως γίνεται οι φτωχοί άνθρωποι να ψηφίζουν ΝΔ.

Η ‘λαϊκή δεξιά’ δεν είναι ένας αόριστος πολιτικός όρος, ούτε έχει κάποια σχέση με τον λαϊκισμό.

Πρόκειται για μια ορολογία, η οποία κυρίως καθιερώθηκε μεταγενέστερα για να περιγράψει τους ανθρώπους που, συνήθως, ανήκουν στην μεσαία τάξη ή στα χαμηλότερα κοινωνικά-οικονομικά στρώματα. Οι βασικές Αρχές, το σύνθημά και η ιδεολογία είναι ένα: Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.

Τι άλλο χαρακτηρίζει την «λαϊκή δεξιά»

Νεοφιλελευθερισμός ,φιλοπατρία, αρχαίο λατρεία, φιλοαμερικανία, σεβασμός στις Σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, φιλικές σχέσεις με το Ισραήλ (αγνοώντας τα εγκλήματά κατά της Παλαιστίνης), προώθηση της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας εναντίον του δημόσιού, καπιταλισμός και ευαισθησία στις ασθενέστερες τάξεις, αλλά μόνο αν είναι, Έλληνες ή μετανάστες, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ισχύουν μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις δημοκρατίες με Χριστιανοδημοκρατικά Κόμματα.

Αν ένα Δεξιό κόμμα αποκλίνει από αυτά τότε αρχίζει να μετατοπίζεται και να μην εκφράζει την ευρύτερη Δεξιά αλλά μόνο μέρος αυτής. Αναλόγως προς τα που μετατοπίζεται, χαρακτηρίζεται ως ‘άκρα Δεξιά’ ή ‘Κεντρο – Δεξιά’.

Γιαυτό το λόγο και η ΝΔ διατηρεί στο ψηφοδέλτιο της και δίνει δύναμη σε κωμικοτραγικές πολιτικές φιγούρες, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Είναι ζήτημα πολιτικής επιβίωσης για την Νέα Δημοκρατία να έχει αύτη την μερίδα ψηφοφόρων με το μέρος της. Όταν η ΝΔ απέτυχε να τους κρατήσει πολλοί εξ αυτών, πίστευαν πως η διέξοδος βρέθηκε στην ακροδεξιά και κατέφυγαν στην Χρυσή Αυγή για πολιτική ελπίδα, εθελοτυφλώντας και αγνοώντας τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης.

Εκτός από τα παραπάνω, ψηφίζοντας τη Δεξιά έχουν την αίσθηση ότι ανέβηκαν κοινωνική βαθμίδα, ή το κάνουν επειδή την ψήφιζε ο πατέρας τους ή ο παππούς τους!

Η ΝΔ είναι το κόμμα που εκφράζει και εξυπηρετεί τα συμφέροντά της αστικής τάξης.

Κακά τα ψέματα, αν είσαι πλούσιος στην Ελλάδα ανήκεις στην κυρίαρχη τάξη. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που εκφράζει αυτό το Lifestyle και με αυτήν την κατηγορία οικογενειών και ανθρώπων επιδιώκει να συνομιλεί.

Και ρωτάω εγώ με ύφος Έλλη Λαμπέτη: τι κοινά συμφέροντα μπορεί να έχουν με τον Μητσοτάκη, άνθρωποι που βγάζουν με το ζόρι κάτι παραπάνω από τον βασικό μισθό;

Η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων, γιατί πολύ απλά, δεν νοιάζεται γι αυτούς. Δεν έχει δείξει καμία εν συναίσθηση και πρόοδο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ταυτόχρονα σε όλα τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα ακολούθησε σκληρή αντιλαϊκή καταστολή και πολιτική.

Η αστυνομία στα ΑΕΙ, η παρεμπόδιση των διαδηλώσεων και των απεργιών, ο ρατσισμός απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η καλλιέργεια ενός συνεχούς κλίματος εξωτερικής και εσωτερικής απειλής, το σκάνδαλο των υποκλοπών . Η λίστα δεν έχει τέλος…

Πολλοί ψηφοφόροι δεν ενδιαφέρονται οπωσδήποτε να ψηφίσουν το κόμμα που προτιμάνε, ενδιαφέρονται για το τελικό αποτέλεσμα, ποιος θα κυβερνά. Και προκειμένου να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ( για όλους τους λάθος λόγους} αύτη την Κυριακή μετά την εκκλησία θα γίνει νεκρανάσταση γερουσίας, που θα πάει στην κάλπη να σώσει την ΝΔ από το “μαύρισμά” ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που οι πολιτικές Μητσοτάκη, είτε το τσάκισαν, είτε του δυσκόλεψαν την ζωή, γιατί αν δεν έχει η τσέπη συμφέρον, είσαι παιδί ενός κατώτερου θεού ή απλά φτωχού.

Ας μην ξεχνάμε

Ο σεβασμός και η αλληλεγγύη στον άνθρωπο, σε κάθε άνθρωπο. Έλληνα, ξένο, μετανάστη, πρόσφυγα, άντρα, γυναίκα, ΛΟΑΤΚΙ, πλούσιο ή φτωχό για κάποιους είναι άγνωστες λέξεις.

Από πότε είναι εντάξει να λέμε σε έναν άνθρωπο ότι δεν ήρθε η ώρα ακόμα να τον αντιμετωπίσουμε ως ίσο;

Ως πότε θα επιτρέπουμε να ψηφίζουν αυτοί για το μέλλον μας; 

Μαρίλη Μπουφίδου
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, άστο για αύριο!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments